Den svenska huvudstaden Stockholm och dess omgivning står inte bara för tre av fyra svenskar som bor här. Stockholm och dess omgivning är också det största resmålet för stugsemester och cityturister från Skandinavien och världen varje år.

Stockholm i sig kallas också ofta "Nordens Venedig”, vilket troligen har att göra med det faktum att staden är byggd på 14 öar, som är förbundna med 57 broar och elementet vatten är stadens kännetecken. Här möter havsvattnet från Östersjön sötvattnet från Mälaren, Sveriges tredje största sjö. Om du bor i en citylägenhet här ingår nästan alltid utsikten över vattnet i priset.

Lägenheterna används mest av sina hyresvärdar som privata lägenheter och hyrs endast delvis ut till semesterfirare per år, enligt mottot "Stay like a local".

Läs vidare

Runt Stockholm hittar vi södra och norra skärgården, som sträcker sig upp till Norrtälje i Uppland. På tiotusentals öar hittar alla sin egen personliga skärgårdsidyll. Många öar är också bilfria, så att du bara kan komma till ön med skärgårdstrafiken eller privat båt (vanligtvis ingår detta i uthyrningen) och sedan vandra till stugan med bagage på handvagnen.

Men även Mälaren med sin fantastiska natur är värt att tillbringa sin årliga semester vid sjön och nära till huvudstaden. Kombinera helt enkelt citysemester med allt som denna fantastiska stad har att erbjuda med ett fritidshus vid sjön. Detta är det ultimata här. I norr hittar vi Upplandsregionen, som å ena sidan inkluderar en blomstrande studentstad Uppsala och å andra sidan kan lysa med vacker natur som Roslagen. Oavsett vart du flyttar in, bör du definitivt besöka Norrtälje någon gång under semestern. Skärgårdens huvudstad ligger bara cirka 70 kilometer norr om Stockholm. Staden har sina rötter från järnåldern och förvandlas till en klassisk turistmetropol på sommaren. Härifrån erbjuds till exempel båtturer ut i skärgården.

Hur är vädret i Stockholm med omnejd