Vem drömmer inte om att väcks av ljudet av vågorna på västkusten eller om att dyka in i en av de många sjöarna på sommaren.

Västsverige är ett stort geografiskt område som rymmer otroligt många olika typer av platser, alltifrån små fiskebyar till större städer. Här hittar du boende och framförallt stugor i Bohuslän, Halland, Dalsland och Västergötland.

Är finns det äventyr för Stor som Liten. I Bohuslän finns det många oväntade saker att uppleva. Besök Norden Ark, en zoologisk park med utrotningshotade djurarter från hela världen. Eller kanske Havets hus i Lysekil, Om du vill känna på livet under ytan är Havets Hus rätt plats att vara på. Här träffar du Västerhavets mest fascinerande arter.

I Dalslands djupa skogar finns den lugna avstressande miljö som vi behöver ibland för att ladda batterierna. Dalslands sjö- och flodsystem erbjuder fantastiska möjligheter för kanotturer eller den ultimativa fiskeupplevelsen. Det finns även goda möjligheter att upptäcka Dalslands natur på hästrygg. På många ställen erbjuds turridning för nybörjare samt proffs.

Läs vidare

Även Västergötland erbjuder utmärkta resmål värda ett besök som t ex Marstrand, Hönö, Gunnebo slott eller Alingsås.

Bo man nära Göteborg, är det ett Måste att planera en trip till Sveriges andra största stad som kallas även för ”Sveriges framsida”. Det finns bra shopping och mycket att uppleva. Ta med dig dina barn och besök Universum eller planera en dag på Skandinaviens största nöjespark, Liseberg.

Om du bestämmer dig för att åka till södra delar av västra Sverige, till exempel halvön Bjärehalvön nära Båstad, är Höganäs, känt för sin keramik, eller badstränderna i Tylösand eller Mellbystrand intressanta semestermål. Men även kurorten Varberg med sitt slott eller Falkenberg, som är en kombination för laxfiskare, golfare och badsemester, skulle inte vara ett misstag när man väljer semesterort.

Västsverige är ett spännande resmål för dagsturer eller stanna i flera dagar, här finns något för alla.

Hur är vädret i Västra Sverige