Välkommen till Sveriges näst största stad och den största metropolen på västkusten. Göteborg ligger vid Göta älvs mynning och ligger delvis i Bohuslän och delvis i Västergötland. Varför ska du tillbringa din semester här i eller runt Göteborg, kan man fråga sig. För det första är västkusten en av de främsta anledningarna. Med mycket vatten och en härlig skärgård norr om Göteborg finns det runt Göteborg gott om vackra stränder efter en rundtur i stan.Samtidigt är Göteborg en riktig skandinaviskt metropol. Du hittar nästan allt här, från kulturella höjdpunkter till shopping i designbutiker. Många av de bästa svenska kockarna kommer också från Göteborg och erbjuder dig kulinariska läckerheter i deras stjärnrestauranger. För nattugglor hittar vi gatan med flest pubar i Sverige. I distrikten Linné eller Vasastan finns det gott om barer och diskotek.

Här kan du bekvämt kombinera det bästa av två världar i din semester. Lugn, ro och natur runt ditt fritidshus på västkusten och samtidigt citysemester i Göteborg.

Läs vidare

Om du reser med familjen är ett besök i Liseberg ett måste. Ett besök i Göteborg är inkomplett om du inte glider genom portarna till Skandinaviens största nöjespark. Oavsett om du är tre eller nittiotre år, erbjuder Liseberg alltid sina besökare något för att uppleva en oförglömlig dag fullt av upplevelser. Liseberg är också känt för sina konserter. Varje år stannar många pop- och rockstjärnor från hela världen här och håller sina konserter på en av scenerna. Från och med mitten av november kan du besöka Lisebergs stämningsfulla julmarknad och förkorta väntan på jultomten med ett glas svensk glögg.

Om man tänker på västkusten är man mestadels i Bohuslän. Skärgården utanför Bohuslän är känd för sina holmar med släta granitklippor och ett paradis för båtfolk, kajakpaddlare och dykare. Bohuslän är också känd för sina "salta" delikatesser: fisk och skaldjur direkt från havet. En gång under din stugsemester på västkusten här i Bohuslän bör du och dina barn sätta er i bilen och besöka "Havets hus" i Lysekil. Du kan se fram emot en inblick i undervattensvärlden i ett saltvattensakvarium med cirka 100 olika fiskarter från Gullmarsfjorden till havet och mycket mera.

Semester i Mellbystrand - en av Sveriges vackraste västkuststränder. Denna lilla stad på västkusten har inte bara en av de vackraste sandstränderna i regionen. Det finns också mycket att erbjuda här för alla semesterfirare. Under säsongen erbjuder restauranger och hotell levande musik utomhus. På Delfin Beach Club kan de små kasta sig ner vattenrutschbanan eller ha kul i poolen. Den stressade föräldern kan koppla av i uteserveringen eller beställa en fisk- eller skaldjur specialitet i den lokala restaurangen.

Hur är vädret i Göteborg och omnejd