Östra Sverige - det perfekta semestermålet för alla individual turister som älskar upptäcka hemliga smultronställen och som uppskatta hellre ensamma stränder och mysiga badsjöar i stället för After Beach och köandet inför trampbåtturen. Här hittar du intressanta semesterboenden i regionerna Södermanland, Östergötland, Gotland, Öland, Blekinge, Småland och östkusten norr om Stockholm.

Hamnar du t ex i Östergötland, kan du hitta flera gods och herresäten som är öppna för allmänheten, bland annat Ekenäs och Löfstad som båda erbjuder guidade visningar. I denna region finns det även många fina mindre och större herrgårdar för uthyrning. Regionen är även fantastiskt för familjesemester med barn med många spännande utflyktsmål som Kolmårdens djurpark. Parken ligger i Kolmårdsskogen, cirka 3 mil norr om Norrköping. Det är en mycket stor djurpark i en naturlig omgivning och här finns bland annat safaripark, delfinarium och tigeranläggning. LÄS VIDARE

Östergötland erbjuder en lång sträcka kust med idylliska skärgårdar längs hela kusten.Den östgötska skärgården är indelad i områdena Arkösunds skärgård (Bråviksmynningen), Sankt Anna skärgård, Gryts skärgård och Tjust skärgård. Norrköping, Söderköpings och Valdemarsviks kommun driver gemensamt Skärgårdslinjen som gör att under sommaren smidigt kan använda sig av kommunal färja för att båtluffa sig igenom den östgötska skärgården. Att hyra ut sin stuga till sommargäster har blivit mycket populärt de senaste åren och oftast kan man hitta sin drömstuga vid havet fortfarande under sista minuten säsongen.

Lite längre ner hittar vi den småländska delen av Östra Sverige med historiska städer som Kalmar. Kalmar ligger vid den Småländska kusten och består av både öar och fastland. Besöker man Kalmar är Kalmar slott nästan ett måste. Men även Kalmars stadskärna med shopping, restauranger och mysiga caféer erbjuder sina gäster en oförglömlig upplevelse. Augustimånad är t ex dags för den årliga Ironman och även Rix FM´s festival brukar bjuda på härlig musik och stämning. Ännu längre ner hittar vi Blekinge. Blekinge har alternerat mellan att vara svenskt och danskt, och dess historia som gränsland har bland annat lett till skapandet av örlogsstaden Karlskrona som idag är en av Europas bäst bevarade örlogsstäder och upptagen på Unescos världsarvslista.

Skärgården utanför Blekingekusten har både bofast befolkning och stora mängder fritidshus, och det finns också gott om vandrarhem och campingplatser för er som vill besöka området. Vistas ni i Södermanland är Nyköpings skärgård ett fint besöksmål. Området innehåller flera naturreservat som är populära besöksmål, bland annat Stendörren och Hartsö. På vintern är långfärdsskridskor det ideala färdmedlet för den som vill uppleva Nyköpings skärgård.

Hur är vädret i Östra Sverige